Udfordringerne ved Eth2-indsats, forklaret

  1. Påmind mig … hvad indebærer Eth2-indsats?

Det er her, nogen indsætter 32 ETH for at blive validator i Ethereum 2.0.

Blockchain ramte for nylig en stor milepæl, da nok ETH blev overført til en indskudskontrakt for at udløse lanceringen af ​​den nye fyrkæde.

Ellers kendt som fase 0 i Ethereums ambitiøse overgang til en konsensusmekanisme, der krævede, måtte der afsættes en svimlende 524.288 ETH, før lanceringen kunne finde sted.

I 2021 vil der blive indsat skårkæder – så Ethereum kan behandle et større antal transaktioner pr. Sekund. Denne opgradering har været desperat nødvendig i et stykke tid, med netværksgebyrer, der for nylig nåede hidtil usete højder på grund af DeFi’s popularitet.

Når overgangen til PoS er afsluttet, vil minearbejdere ikke længere være involveret i verificering af transaktioner. I stedet vil validatorer, der spiller Ether, være ansvarlige for at tilføje blokke til blockchain, og de modtager helt ny ETH som en belønning. Man håber, at denne metode vil være langt mindre energiintensiv end proof-of-work.

  1. Hvad er ulemperne for deltagere i fyrkæden?

Lige nu er indsættelse af ETH en betydelig langsigtet forpligtelse.

Det mindste beløb, som nogen var i stand til at bidrage med i indskudskontrakten, var 32 ETH – og på et tidspunkt i november var det værd at øje $ 19.877.

Disse midler vil blive låst, indtil den nuværende mainnet „lægger til“ med fyrkæden. På nuværende tidspunkt antager skøn, at denne milepæl muligvis først nås i 2022, hvilket betyder, at håbefulde validatorer måske bliver nødt til at vente et stykke tid, indtil de får deres midler tilbage.

En af de største ulemper ved overgangen til Eth2 er, hvordan dette kræver meget engagement fra de tusindvis af validatorer, der har lagt deres krypto, hvor deres mund er. Det er et spring i troen – ikke mindst fordi flere andre vigtige milepæle relateret til dette projekt er ramt bagefter. Hvis der opstår yderligere komplikationer, er der en chance for, at det kan gå år, før den deponerede Bitcoin Profit frigøres fra envejskontrakten, og dens kontante værdi kan være faldet inden da.

At tjene som validator har også ansvar … og risici. „Slashing“ betyder, at noder kan straffes for ikke at handle i netværkets bedste interesse – som et resultat er der en reel risiko for, at indsats kan få nogen til at miste krypto i stedet for at tjene det. Hvis du ved et uheld vinker gennem en ugyldig transaktion eller falder offline, kan det få enorme konsekvenser.

  1. Kan nogen blive involveret i indsatsen på Ethereum 2.0?

På grund af de begrænsninger, der er angivet af indskudskontrakten … ikke rigtig.

Tal fra Etherscan viser, at der nu er mere end 126 millioner unikke Ethereum-adresser og 113,6 millioner ETH i øjeblikket i omløb. Dette betyder, at det i øjeblikket er umuligt for hver enkelt adresse at eje en hel ETH.

Tilbage i april viste forskning fra Adam Cochran, at 17% af ETH blev ejet af kun 10 adresser – og de top 10.000 adresser ejer omkring 94% af kryptovalutas cirkulerende forsyning. Tilsyneladende gør disse statistikker det usandsynligt, at din gennemsnitlige kryptoentusiast har nok ETH til at ligge til at begynde at sætte – og matematisk umuligt, at alle, der er interesseret i at satse, vil have 32 ETH.

Men der er andre adgangsbarrierer, der også skal tackles. Selv dem, der har 32 ETH i spil, kan være bekymrede over, hvordan deres aktiver vil være illikvide i en længere periode. Opsætning og vedligeholdelse af en valideringsknude kan også være en kompliceret forretning. Selvom nogen måske er interesseret i at modtage indsatsbelønninger, mangler de muligvis den tekniske viden eller tid til at gøre dette selv.

  1. Hvordan kan Eth2-indsats gøres mere tilgængelig for alle?

Indsatsplatforme dukker op, der hjælper med at løse nogle af de begrænsninger, der i øjeblikket leveres af Eth2.

Disse tjenester kan forenkle processen med at blive involveret i Eth2 – og åbne muligheder for dem, der måske har en mindre mængde ETH at spille.

Det er dog vigtigt for kryptoentusiaster at gøre deres due diligence om disse indsatstjenester for at sikre, at deres kryptokurrency forbliver sikker.

Platforme som Stkr, bygget af Ankr, til at tillade enhver at spille i en valideringsnode med et minimumskrav på kun 0,5 ETH. Dette er 64 gange mindre end de bidrag, der skulle leveres til indskudskontrakten – hvilket åbner mulighed for flere mennesker. Stkr bringer derefter disse midler sammen i form af Micropools og fordeler dem til virkelige Eth2-noder.

Et andet træk ved Stkr, der sandsynligvis vil bringe appel til verdenen af ​​Eth2-indsats, er det faktum, at brugerne modtager et syntetisk token kendt som aETH i bytte for den Ether, de låser op. Disse tokens kan bruges i DeFi-applikationer – eller sælges når som helst.

Der kan også være fordele for dem, der har større mængder krypto at satse på. En ubegrænset indbetalingsgrænse på et klik betyder, at brugere med høj nettoværdi kan få eksponering for den næste iteration af Ethereums mainnet uden at skulle betjene deres egne noder. Stkr hævder også, at denne tilgang eliminerer risikoen for, at en indsats går tabt, hvis en node fungerer dårligt.

  1. Hvordan fungerer dette økosystem?

Der er tre nøgleroller inden for Stkr-økosystemet.

Udbydere leverer de databehandlingsressourcer, der driver Eth2-noder – og de betaler forsikring, der fungerer som en garanti mod dårlig hardwareydelse. Disse midler vil blive brugt til at kompensere stakere, hvis der er udfald, men udbydere kan også vinde belønninger, hvis deres infrastruktur kører uden problemer. Ved at opbygge et godt omdømme prioriteres de, når der skal tildeles nye indsatsmidler.

Anmodere, ellers kendt som stakers, er dem, der ønsker at låse deres ETH op uden at være vært for en node selv. Med tiden vil guvernører være ansvarlige for at beslutte Stkrs fremtidige retning gennem stemmer og vil blive tilskyndet til at arbejde i platformens bedste interesse.

Nu og da i kryptoverdenen begynder tendenser at dannes. Vi har haft stigningen i ERC-20-tokens, ikke-svampelige tokens og DeFi også. I de kommende måneder vil opmærksomheden skifte til Ethereum 2.0, da lanceringen af ​​verdens største proof-of-stake-netværk nærmer sig. Platforme, der giver folk fra alle baggrunde mulighed for at blive involveret i indsatsen, vil være en vigtig del af dette nyoprettede økosystem.