Stratis Falls Inside Vorige Range Na Failed Breakout

Begin juli brak de prijs van Stratis (STRAT) uit in een bijna een jaar durend verzet. Het kon de rally echter niet volhouden en is teruggevallen in de vorige range.

Totdat de prijs het breakoutniveau herstelt, kan de koersbeweging niet als bullish worden beschouwd.

Stratis Mislukte Breakout leidt tot Afwijking

In de periode van augustus 2019 tot juli 2020 werd de STRAT-prijs geconfronteerd met weerstand vanuit het 6.000 satoshi-gebied. Begin juli brak de STRAT echter kortstondig uit boven dit niveau en bereikte op 20 juli een hoogtepunt van 8.050 sats.

De STRAT-uitbraak liet echter twee lange bovenwinden achter en de prijs viel terug onder het breakoutniveau. Dit is een teken dat de breakout een afwijking was in plaats van een legitieme opwaartse beweging.

De MACD is negatief geworden en er is al een bearish cross ontstaan. Bovendien is de RSI onder de 50-ste bearish signs gezakt.

Op het moment van de publicatie was STRAT met 4.550 satoshis iets boven het kleine steunvlak aan het handelen.

Einde van de correctie?

Cryptocurrency trader @Mesawine1 tweette een Stratis chart, waarin staat dat de koers met de correctie is gedaan en waarschijnlijk vanaf hier naar boven zal gaan.

Het dagelijkse tijdsbestek laat zien dat het mogelijk is dat STRAT vanaf dit niveau omhoog gaat. De prijs is gestuiterd op de 4.550 steunpunten en is het proces van het terugwinnen van het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde (MA). Een dagelijkse close boven deze MA zou een grote steun zijn voor het bullish scenario.

Bovendien verliest het bearish momentum in de MACD stoom en zou de RSI snel kunnen stijgen.

Een opwaartse beweging zou de koers naar het vorige niveau van 6.000 satoshis kunnen brengen. Totdat de koers weer succesvol is in het opruimen van dit niveau, kan de koersbeweging niet als bullish worden beschouwd.

De korte termijn grafiek laat een doorbraak zien van een dalende weerstandslijn na een afwijking boven het vorige dieptepunt bij 4.800 satoshis.

Zolang de koers boven dit gebied handelt, wordt verwacht dat hij een run maakt op 6.000 satoshis. Een daling en sluiting onder dit niveau zou kunnen betekenen dat er nieuwe dieptepunten komen.

Tot slot lijkt de STRAT-prijs opwaarts te gaan na een aanzienlijke daling in de afgelopen twee weken. Echter, totdat de koers opklimt of wordt afgewezen door het vorige breakoutniveau, kunnen we niet bepalen of dit een opwaartse beweging is of een opwaartse beweging die zal leiden tot voortzetting.