Crypto-scammers ansvariga för 24 miljoner dollar i Bitcoin-stöld genom första halvåret 2020: Rapport

Reading time:

Den nya Whale Alert-rapporten visar att krypto-svindlare har tagit in 24 miljoner dollar i bitcoin under de första sex månaderna 2020.

En svindlare utnyttjade YouTube-annonsering för att stjäla 130k $ i BTC per dag

Crypto-övervakningstjänsten Whale Alert har publicerat en rapport som visar att krypto-svindlare är ansvariga för 24 miljoner dollar i bitcoin-stöld under första halvåret, inklusive utnyttjande av YouTube-annonsering.

Enligt rapporten „Chasing Crypto Criminals“ publicerad 10 juli hittar cyber-tjuvar lätt byte i form av Bitcoin Profit och andra kryptotillgångar. Whale Alert sammanfattade sina uttömmande recensioner av hundratals webbplatser och tusentals rapporter om stöld som „kryptokriminalitet betalar. Mycket.“

Whale Alert hävdade att det fanns liten risk för kryptobaserade brottslingar trots de stora ekonomiska effekterna som påförts offren. Rapporten bekräftade att minst 38 miljoner dollar i bitcoin ens stulits via bedrägerier under de senaste fyra åren, exklusive användningen av Ponzi-system.

Rapporten läser

Några av de mest framgångsrika bedrägerierna gjorde över $ 130 000 på en enda dag med ingenting mer än en sida på en sida, en bitcoin-adress och en anständig mängd YouTube-annonsering.

Whale Alert beskrev en annan bedrägeri som förde in 1,5 miljoner dollar under sex månader genom att främja ett falskt cryptocurrency-utbyte. Rapporten hävdar att annonsen tog offren till en „amatörisk webbplats med stavfel“ innan den lurade användare att sätta in sina pengar.