Bakkt Bitcoin Futures Daily Volume Surges Meer dan $200 miljoen

Bakkt’s bitcoin termijnmarkt heeft een nieuwe recordhoogte bereikt met bijna 16.000 contracten die gedurende de dag zijn verhandeld. Het cijfer bedraagt meer dan 200 miljoen dollar aan handelsvolume per Bakkt.

16 september 2020 | AtoZ Markets – Intercontinental Exchange’s bitcoin derivaten arm, Bakkt, heeft dinsdag een nieuwe all-time high geboekt. Het in New York gevestigde bedrijf dat in 2018 begon, verklaarde dat het laatste record in de BTC-toekomstige handelsactiviteit op zijn platform een sprong van 36 procent is ten opzichte van zijn vorige record van alle tijden. Dit komt nadat Bakkt vorige maand bijna 150 miljoen dollar aan bitcoin futuresvolumes heeft geklokt.

Bakkt bitcoin futures raakten ATH

Een paar uur geleden kwam Bakkt naar zijn Twitter om het nieuws aan te kondigen van zijn Bitcoin futures markt die een nieuw hoogtepunt bereikt.

Volgens de gegevens die door het bedrijf worden gedeeld, zijn 15955 BTC-toekomstcontracten met een waarde van meer dan 200 miljoen dollar in andere handen overgegaan. Deze laatste prestatie vertegenwoordigt een stijging van 36% ten opzichte van de laatste geregistreerde ATH.

De gegevens van crypto-marktanalyseleverancier Skew tonen aan dat de open rente voor bitcoin-toekomstcontracten op Bakkt omhoog ging naar $16 miljoen van $11 miljoen die vorige vrijdag werd geklokt.

Dit is duidelijk een mijlpaal voor het platform dat zich grotendeels richt op de bitcoin-beleggingsbelangen van institutionele beleggers. Ook komt het op de hielen van BTC futures handelsvolumes die rond het $150 miljoen aantal op Bakkt op 25 augustus doen.

Totale BTC-derivatenmarkt ss bullish

De cijfers wijzen op een toenemende bullishness in de bitcoin futures en opties markten. Futures traders op BitMEX hebben lang geflipt. Koop liquidaties / lange weddenschappen voor XBTUSD boven op $20 miljoen.

Na een daling tot onder de $4 miljard op 4 september, herwon de openstaande rente voor Bitcoin futures het $4 miljard niveau weer op maandag. De indicator heeft sindsdien een plateau bereikt. De dagelijkse futures handelsvolumes schommelden naar $11 miljard op maandag, en gingen gisteren naar $12 miljard na een drastische daling van $16 miljard naar $8 miljard op de 9e.

Naast de bullish futures handelsactiviteit bestaat er ook een positief sentiment onder Bitcoin-optiehandelaren. Van alle optiecontracten die op maandag handelden, waren de meest actieve die ‚oproepen‘ voor de Bitcoin (BTC) prijs, met een maximum van $36.000 tegen het einde van het jaar. Optiethandelaren plaatsten ook lange weddenschappen op respectievelijk $28.000 en $32.000 BTC-prijzen.

Ook een totaal van 2000 Bitcoin-optiecontracten die maandag op CME handelden, vroegen om BTC-prijzen van $11.500, $12.000 en $12.500 tegen 20 oktober.

Het nieuws had niet veel invloed op de bitcoin-prijs, die slechts een paar honderd dollar schuwt om het $11.000 niveau weer aan te raken. BTC is echter nog steeds 6% hoger dan de week en ziet er klaar uit voor een rally.